Известие

Collapse
No announcement yet.

Чуденка за резервното гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чуденка за резервното гориво

Днеска ми се случи нещо много интересно. Светна ми лампичката за горивото и да съм минал най-много 20тина км градско след като светна и отидох да и сипя дизелче. За €10 сипах 7.41л, интересното обаче е, че стрелката беше на първата чертичка със светната лампа, а 7.41 литра отгоре не промени нищо? Стрелката не мръдна, лампата светеше. Гасих, давах контакт ама тц. Нещо се осъмних дали е влязло изобщо дизел в резервоара, защото сипва служителя, аз бях в колата и гледах колонката. Обясних му, сипах още 4 литра от друга колонка и стрелката мръдна на 2рата чертичка и лампата угасна. Ако може да ми разясните малко, след като светне лампата колко литра има резерва, дали аз се бъркам или стават шашми на бензиностанцията. Намирам се в Италия и зареждам на Q8 и предни пъти не се е случвало такова нещо при същите обстоятелства.
    147 1.9 JTD 2004
    сивичък металик

Карай,небой се...нещо е бъгнало.На пикасото ми се случи да сипя 30литра и нищо не помръдна...отидох на др.бензинджийница....и долях малко..и вс.си дойде на мястото.....
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Моята като я купих първите 2 месеца ми правеше също некви шашми със стрелката. Колата не харчеше повече отколкото трябва, тва си го измерих като карах повече от 50 км, след като стрелката беше ударила пълна нула(с туба дизел в багажника разбира се). Случайно забелязах, че след разкачане на акумулатора всичко се оправя, та пробвай и виж дали ще има ефект. След тва странно начало всичко се оправи в последствие.
      Last edited by SnapLackOfTraction; d.m.y г., 21:10.
      '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

За 10 евро си заредил 7.41 литра? Значи цената на горивата в БГ не е висока и има по-зле от нас.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Пич сипвай си гориво 7л., 4л., какво следва после 2 литра ли? Това са глупости честно.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            За 10 евро си заредил 7.41 литра? Значи цената на горивата в БГ не е висока и има по-зле от нас.
            А тоя е добре аз в Италия там дето съм за 10 € зареждам 6,67L
            P.s
            До колегата в Италия...абе какви са тия тънки сметки я не се излагай ами зареди за 50 евра.Тънки сметки колко ще заредя правя само когато ще слагам някаква добавка !Понеже предпочитам да сипя дадената добавка за на 2 пъти ....
            Друг съвет когато зареждаш слез от колата и виж тариката какво ти сипва !Повярвай ми тия са по тарикати от нас бият ни по лъжа и тарикатлък !
            Last edited by eproHD; d.m.y г., 22:11.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

Какво правите там бе, хора? Бързо се връщайте в БГ-то, във Варна в бензиностанциите VM Petroleum литърът нафта е под психологическата граница от 1.50 лв. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Колеги тук цената варира от €1.11 до €1.40. Като от тези дизели по €1.11 съм точил 2 пъти резервоара а с водата от там полях цветята. Попринцип си зарежда пича от Q8цат и съм нямал ядове, ама знае ли се не се ли знае? Зареждам символични суми защото това има сега
                147 1.9 JTD 2004
                сивичък металик

Comment

Във Варна днешна дата цената на нафтата е 1.48лв. за САМО за 1 литър
                  156 1,9 sportwagon

Comment

1.15€ при минимална 1500€....айде пак да смятаме
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Жабарите не се оплакват. Ако при нас навсякъде цената е като във Варна друга песен ще пеем.
                      147 1.9 JTD 2004
                      сивичък металик

Comment

10 евро си заредил 7.41 литра
                        я заредете в БГ за 10 лв 7 литра
                        грешка е смятата веднага по две еврото
                        мин.заплата е 1000евро и онез колите си не ги гасат много...като линейки са
                        две години бях в Козенца,Южна Италиа....живот си живеят хората
                        колега и аз го имам т'ва проблемче с 147 бензинка...нищо страшно
                        в италиа предимно ползвах Q8 и Enni

Comment

Първоначално публикувано от reapersl Покажи съобщение
                          Точно !
                          +1
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reapersl Покажи съобщение
                            Всичко е ОК както го представяш, но има едно "НО": колко ти струва наема на жилището, консумативите (ток, газ, парно, вода), храната в Италия? Щото аз живея в собствен апартамент, нямам ипотека и никакви кредити и съм си ОК да плащам дори и 2 лева за литър нафта. А хората в Козенца си живеят живота, защото сигурно не плащат наем. Докато Болгар като отиде в Италия и му платят 1000 евро заплата и половината ги даде за наем, консумативи и храна, като си купи някоя дрешка, като плати телефон, кабелна и Интернет и накрая като тегли чертата има 100-150 евро. Освен това във Варна в бензиностанциите VM Petroleum с 10 лева можеш да заредиш 6.75 литра дизел (вярно, не са 7 литра, но да не издребняваме). Айде със здраве.

П.С. И двете ми братовчедки са омъжени в Италия и са ми казвали кое колко струва и колко може да се спести.
                            Last edited by dansguardian; d.m.y г., 16:06.

Comment

По темата с цените на дизела: Македония - 1.25лв/литър
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                              DUCATI Monster
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Working...
                              X